dr. Sárhegyi István

ügyvédjelölt

Tanulmányok, szakmai tapasztalat:

2017-ben szerezte summa cum laude minősítésű jogi diplomáját az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karán. Egyetemi évei során a Polgári Jogi Tudományos Diákkör vezetője, a Joghallgatók Önképző Szervezetének tagja és tisztségviselője, illetve a XXXIII. OTDK résztvevője volt, ahol A közösségi finanszírozás magánjogi aspektusai c. dolgozatával II. helyezést ért el.

Az egyetem befejezése után az International Space University Space Studies Programjának résztvevője volt Corkban, Írországban, illetve a Budapesti Corvinus Egyetem gazdálkodás és menedzsment szakát jeles diplomával végezte el. 2018-ban felvételt nyert az Eötvös Loránd Tudományegyetem befektetési, vállalatfinanszírozási és tőzsdei szakjogászi képzésére. Jelenleg az ELTE ÁJK-n működő Joghallgatók Önképző Szervezetének igazgatójaként felelős a joghallgatók oktatási, tudományos és szakmai fejlődéséért. A hallgatókkal olyan projekteket indítottak, amelyek innovatív témákat dolgoznak fel, így például a mesterséges intelligencia, illetve a blockchain és kriptovaluták jogi és más aspektusai.

A közigazgatásban és a bankszférában szerzett szakmai tapasztalatot, a későbbiekben pedig a Sárhegyi és Társai Ügyvédi Iroda gyakornoka volt, jelenleg az Iroda ügyvédjelöltje.

Szakterületek:
  • társasági jog
  • bankjog és finanszírozás
  • tőkepiaci jog, tőzsdejog, befektetések (tőkealapok)
  • IT (kriptovaluták, blockchain)
  • űrjog
Nyelvtudás:
  • angol