Nemzetközi légi- és űrjog

A nemzetközi légi- és űrjog területe rendkívül komplex. A jogterület összetettségét jelzi, hogy lefedi mind a nemzetközi egyezmények, megállapodások és szokások, mind a nemzeti jogszabályok teljes spektrumát.

A légijog kimunkált tudományos és gyakorlati háttérrel rendelkezik, amelynek szabályrendszere a világon az egyik legszigorúbb és legrészletesebb. Nemzetközi légijog egyezményei (pl. Chicagói Egyezmény) példaértékűek a szabályozottság és koherencia szempontjából. A légiiparban rendkívül fontos a pontos és precíz jogi munka, ezért is különleges és nagy lehetőség ezzel a jogterülettel foglalkozni.

Az űrjogban megkülönböztethető az úgynevezett szűkebb értelembe vett, illetve az úgynevezett tágabb értelembe vett űrjog. Szűkebb értelembe vett űrjog alatt értjük azt a 4+1 nemzetközi egyezményt és megállapodást, amelyek meghatározzák a nemzetközi keretrendszerét a jogterületnek (pl. Outer Space Treaty). Tágabb értelembe vett űrjognak tekintjük mindazon jogágakat, amelyek az űrszektorral és űriparral foglalkoznak (pl. finanszírozások jogi kérdése, szellemi alkotások joga stb.).

Irodánk legújabb szakterülete a nemzetközi légi- és űrjog. Véleményünk szerint az egyik leginnovatívabb jogterületnek számítanak, ezért jogi szempontból is fontos ezekkel a területekkel foglalkozni. Irodánk vezető jogászi szerepet kíván elérni a légiipar és az űripar terén, ezért nagy hangsúlyt fektetünk a szektor szereplőire és bármilyen nagyságrendű ügylet esetén teljes körű jogi szolgáltatást nyújtunk a számukra.