2020 Űregyetem Budapesten

Nemzeti, EURÓPAI UNIOS vagy esetleg az egész világra kiterjedő védjegy oltalom?
2017-09-15
Kiemelt jelentőségű ügyben nyert jogerősen az állam Budaörs ellen
2017-10-15

Budapest is versenybe száll a Nemzetközi Űregyetem Space Studies Programjának 2020-as megrendezésének jogáért

Dr. Sárhegyi István, az International Space University és a Magyar Űrkutatási Iroda képviseletében az ausztráliai Adelaide-ben megrendezésre kerülő International Astronautical Congress keretében bejelentette, hogy Budapest hivatalosan is kandidál a Nemzetközi Űregyetem Space Studies Programjának 2020-as megrendezésére.

Dr. Sárhegyi István – a Sárhegyi és Társai Ügyvédi Iroda ügyvédjelöltje – a nyár során maga is részt vett az International Space University – ezúttal Írországban megrendezésre kerülő – Space Studies programjában, mely egy, az ISU által 1988 óta működő posztgraduális szakmai továbbképzési program.

Magyarország 2012-ben küldte fel első műholdját (MASAT-1), illetve 2015-ben lett az Európai Űrügynökség (ESA) teljes jogú tagja.

A 2020-as SSP rendezési jogának elnyerése újabb meghatározó előrelépést jelenthet az ország számára egy fejlett hazai űrszektor kiépítésének irányába. Mindezek mellett a programra irányuló nemzetközi figyelem természetesen további számos pozitív hozadékkal járhat Magyarország számára.